przepis na brownies

Brownie z malinami

Brownie z malinami to moje ulubione połączenie czekolady i owoców. Smakuje nawet tym, co deklarowali niechęć do ciast tego typu.

Słodko-gorzkie (kakao) połączenie z orzeźwiającą nutką malin. Idealne. I bardzo proste. Z niedowierzaniem przyznaję – im mniej cukru pochłaniam, tym mniej mnie do niego ciągnie.  Już prawie zapomniałam, jak smakuje czekolada!

 

BROWNIE Z MALINAMI

 

Składniki na brownie z malinami mrożonymi

(na dwie keksówki 21 x 8cm)
  • 200g masła
  • 200g czekolady gorzkiej (im więcej kakao, tym lepiej)
  • 200g mąki pszennej
  • 200g cukru
  • 4 jajka
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia
  • 300g malin mrożonych lub świeżych
brownies przepis
brownie z malinami przepis
brownie z malinami
brownie z malinami mrożonymi i kakao

 

Przygotowanie brownie z malinami:

 

1. Na małym ogniu rozpuść masło z czekoladą, ostudź.
2. Wszystkie pozostałe składniki (poza malinami) zmiksuj z rozpuszczoną czekoladą.
3. Dodaj maliny mrożone lub świeże, wymieszaj łyżką.
4. Masę przełóż do formy (powyższa ilość wystarczyła mi na dwie keksówki 8×21 cm; uwaga, ciasto urośnie!)
5. Piecz brownie w 180 stopniach przez około 25 minut (ciasto ma być lepkie w środku, więc wbijanie patyczka na nic się nie zda)
I to tyle! Najlepsze brownie to świeże brownie, można wcinać jeszcze ciepłe. Z mlekiem, albo na grzeszny podwieczorek do kawy… Mmmm.

Zobacz jak rozwiązałam problem  małej kuchni w bloku efekt jest niesamowity!

 

brownie z malinami przepis
Wypróbowałeś mój przepis na brownie z malinami?

Daj znać w komentarzu czy smakowało :)

Moje ulubione przepisy:

Najlepsze przepis na domowy chleb z piekarnika

3 super przepisy na super zdrowe ZIELONE koktajle!

Moje propozycje na 2 kolejne pyszne koktajle

Rozgrzej się! 3 przepisy na zimowe napoje

Zdrowe pierniki 3 sprawdzone przepisy

4.9/5 - (19 votes)

DOŁĄCZ DO LISLETTERA

.

RÓB FANTASTYCZNE ZDJĘCIA TELEFONEM

Wartościowy artykuł? Udostępnij:

Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

SKOMENTUJ:

Subscribe
Powiadom o
guest
63 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Inline Feedbacks
View all comments
Jo

Akurat kupiłam dwa koszyczki malin :) Może jutro wypróbuje przepis? Ciasto wygląda pysznie! Kocham maliny,a w połączeniu z czekoladą. Mhmm~ Nie mogę się doczekać, by przekonać się, jak smakuje. Pozdrawiam.

Marlena.

Nigdy nie jadłam ciast tego typu, ale wygląda przepysznie, więc może wypróbuję :)

frugi

o jeju – jakie pyszności. ślinka sama cieknie :)

Peony

Mniam! Pysznie wygląda. Ja wszamałabym od razu cały :-)

Juliet

Uwielbiam!!! :)
Twój wygląda przepysznie ♥

http://mademoisellejuliet.blogspot.com/

Złota Orchidea

mm dodaje do zakłądek, musze go spróbować:)

tutaj malwa

ale smacznie wygląda, na pewno kiedyś spróbuje :D

Roksi.♡

Pysznie wygląda, a ja maliny zamieniłabym na truskawki! :>
Blog♡

Czarne Espresso

Wygląda tak apetycznie, że postaram się wypróbować. Uwielbiam czekoladę :)

Raspberry andhair

Wygląda bardzo smakowiecie, muszę wykorzystać ten przepis. : )

Paulina R

pysznie wygląda :) skorzystam z przepisu :)
http://belief-hope-and-love.blogspot.com/

Gemini

smakowicie wygląda ;)

Avrea

mmm

lifemanagerka

Mmmm, wygląda i brzmi pysznie :) zrobię!

KaRla

Pysznie wygląda! :)

Karolina

Wygląda smakowicie, myślisz że jakby się dodało świeżych a nie mrożonych malin to smak pozostał by taki sam czy zmienił by się bardzo ? Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

Natalia Slawek

Można świeże, będzie tak samo smakować

Patrycja Malinowska

No cóż jakby nie było maliny to moje ulubione owoce ;) Świetne to ostatnie zdjęcie… chyba muszę sobie takie czarne tło wykombinować :)

malenka

Mhm zapowiada się smakowicie :]

Anna

A szukałam ostatnio przepisu na brownie! Zachęciłas mnie do zrobienia takiego :)

Zostawiłam dzisiaj partnerowi przepis otwarty w zakładce i po pracy przywitał mnie cudowny zapach ciasta czekoladowego :)

Pat

A tak się zastanawiałam dzisiaj, co by tu upiec, z nieba mi spadłaś z tym przepisem. Lubie takie proste i łatwe przepisy. Będzie na jutro do kawy:)

Miłego,
Pat.

Chettys

Natalia robisz genialne zdjęcia!!!!

Natalia Slawek

Dzięki kochana, miło mi to słyszeć!! :)

Chettys

proszę:);*

Anonymous

Wygląda apetycznie :)

A ciasto włożyć do nagrzanego już piekarnika? z termoobiegiem czy bez?

Natalia Slawek

Tak, do nagrzanego. Mój piekarnik jest upośledzony i nie ma termoobiegu, a dało radę :)

Marta Wilk

hmmmmm mamy zimę? (albo coś zupełnie nie podobnego do niej ;)) Malin brak… Myślę sobie jednak… jakby tak zastąpić je żurawiną?

Natalia Lis

Z żurawiną nigdy nie próbowałam, bo nie jestem jej fanką, ale mrożone maliny kupowałam wielokrotnie i świetnie się spisują. I do ciast i do koktajli. :)

Marta Wilk

Jestem zwolenniczką świeżych malin :D Truskawki mrożone ok, maliny jakoś papkowate są po rozmrożeniu… Ja właśnie zabieram się do pichcenia :D Chlebek i Brownie z przepisu Jest Rudo aaaaaa trzymaj kciuki :D

Marta Wilk

Nie wyszło mi :( rozsypuje się przy krojeniu ;(

Natalia Lis

Onieee! Brownie powinno się delikatnie lepić w środku, takie mokre i gliniaste być powinno. Może piekłaś za długo lub w zbyt wysokiej temp? Sama nie wiem, kiepska ze mnie gosposia ;]

Marta Wilk

okazuje się że i ze mnie kiepska :D Najpierw jak wyjęłam było pięknie spieczone z wierzchu ale się całe rozłaziło i zamiast klejące było lejące.. Pomyślałam no to jeszcze chwila… w efekcie hmmm coś jak piasek czy może wiórki kokosowe… :D Tyle czekolady, żurawin… ehhh No nic fajny jest teraz dodatek do śmietanki ubitej podawanej z owocami :D

Len

Czy mogę użyć malin dopiero co wyjętych z zamrażalnika, czy muszę je rozmrozić??? :):)

Natalia Lis

Nigdy tak nie próbowałam, zawsze rozmrażam, więc ciężko powiedzieć czy to jakoś wpłynie na ciasto.

Marlena Gorzkowska

Spróbowałam z rozmrożonymi do połowy i o ile ciasto wyszło przepyszne, to niestety niedopiekło się do końca, widocznie maliny puściły za dużo wody:)

Chettys

proszę:);*

Anonimowy

Wygląda apetycznie :)

A ciasto włożyć do nagrzanego już piekarnika? z termoobiegiem czy bez?

Chettys

Natalia robisz genialne zdjęcia!!!!

Pat

A tak się zastanawiałam dzisiaj, co by tu upiec, z nieba mi spadłaś z tym przepisem. Lubie takie proste i łatwe przepisy. Będzie na jutro do kawy:)

Miłego,
Pat.

Zostawiłam dzisiaj partnerowi przepis otwarty w zakładce i po pracy przywitał mnie cudowny zapach ciasta czekoladowego :)

Anna

A szukałam ostatnio przepisu na brownie! Zachęciłas mnie do zrobienia takiego :)

malenka

Mhm zapowiada się smakowicie :]

Karolina

Wygląda smakowicie, myślisz że jakby się dodało świeżych a nie mrożonych malin to smak pozostał by taki sam czy zmienił by się bardzo ? Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)

KaRla

Pysznie wygląda! :)

Raspberry andhair

Wygląda bardzo smakowiecie, muszę wykorzystać ten przepis. : )

Paulina R

pysznie wygląda :) skorzystam z przepisu :)
http://belief-hope-and-love.blogspot.com/

Czarne Espresso

Wygląda tak apetycznie, że postaram się wypróbować. Uwielbiam czekoladę :)

Gemini

smakowicie wygląda ;)

Złota Orchidea

mm dodaje do zakłądek, musze go spróbować:)

Peony

Mniam! Pysznie wygląda. Ja wszamałabym od razu cały :-)

Juliet

Uwielbiam!!! :)
Twój wygląda przepysznie ♥

http://mademoisellejuliet.blogspot.com/

frugi

o jeju – jakie pyszności. ślinka sama cieknie :)

Marlena.

Nigdy nie jadłam ciast tego typu, ale wygląda przepysznie, więc może wypróbuję :)

Jo

Akurat kupiłam dwa koszyczki malin :) Może jutro wypróbuje przepis? Ciasto wygląda pysznie! Kocham maliny,a w połączeniu z czekoladą. Mhmm~ Nie mogę się doczekać, by przekonać się, jak smakuje. Pozdrawiam.

Natalia Slawek

Tak, do nagrzanego. Mój piekarnik jest upośledzony i nie ma termoobiegu, a dało radę :)

Natalia Slawek

Dzięki kochana, miło mi to słyszeć!! :)

lifemanagerka

Mmmm, wygląda i brzmi pysznie :) zrobię!

Avrea

mmm

Roksi.♡

Pysznie wygląda, a ja maliny zamieniłabym na truskawki! :>
Blog♡

tutaj malwa

ale smacznie wygląda, na pewno kiedyś spróbuje :D