Luksusowy podwieczorek

Dużo radości sprawia mi stylizowanie, ku mojemu zaskoczeniu, także w kuchni. Jestem estetką, moje jedzenie musi pięknie wyglądać, zachęcać, mówić, kusić. Taki jest ten deser. Jagodowo-kokosowy.

Składniki:
  • świeże jagody
  • mleko kokosowe
  • otręby
  • wiórki kokosowe
  • cukier/stewia
 
Przygotowanie:
 
Piękne naczynie jest absolutnie niezbędne. Na dno wsypujemy otręby. W osobnym pojemniku jagody miksujemy z odrobiną cukru/stewii oraz mlekiem. Całość wylewamy na otręby, posypujemy wiórkami, ozdabiamy jagodami. Zajadamy się ze smakiem.
Proporcje można dowolnie modelować, dzięki czemu deser może być drugim śniadaniem, czy pysznym podwieczorkiem. Syci także oczy.

Nie lubię godzinami sterczeć w kuchni, a jagodowy podwieczorek przygotowuje się w trzy minuty. Do tego smakuje idealnie. Smacznego!

A może naszła Was ochota na koktajl..?
Oceń post!